Doğru İşitme Cihazı Nasıl Seçilir? | Ankara İşitme Cihazı Merkezi - Digitone

Doğru İşitme Cihazı Nasıl Seçilir?


Pek çok işitme cihazı türü mevcuttur. Peki sizin için en iyisi hangisi? Bir işitme cihazı seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini inceleyelim.

 

Bir işitme cihazı almayı düşünüyorsunuz, ancak nasıl görüneceği veya gerçekten işe yarayıp yaramayacağı konusunda endişeleriniz olabilir. İşitme cihazları hakkında daha fazla bilgi edinmek endişelerinizi gidermeye yardımcı olabilir:

 

Tüm işitme cihazları, sesleri ortamdan kulağınıza taşımak ve daha yüksek sesle seslendirmek için aynı temel parçaları kullanır. İşitme cihazlarının çoğu dijitaldir ve tümü geleneksel bir işitme cihazı pili veya şarj edilebilir bir pille çalışır.

 

Küçük mikrofonlar çevreden gelen sesleri toplar. Amplifikatörlü bir bilgisayar çipi, gelen sesi dijital koda dönüştürür. Sesi işitme kaybınıza, dinleme ihtiyaçlarınıza ve çevrenizdeki seslerin düzeyine göre analiz eder ve ayarlar. Güçlendirilen sinyaller daha sonra ses dalgalarına dönüştürülür ve bazen alıcı olarak adlandırılan hoparlörler aracılığıyla kulaklarınıza iletilir.

 

İşitme cihazlarının fiyatları, boyutları, özellikleri ve kulağınıza yerleştirilme şekillerine göre farklılıklar gösterir.

 

Kulak içi işitme cihazı

  • Ses seviyesi kontrolü gibi daha küçük tip işitme cihazlarına uymayan özellikler içerir
  • Seslerin şlenmesi daha kolay olabilir
  • Daha uzun pil ömrü için daha büyük bir pil kullanır ve şarj edilebilir piller için çeşitli seçenekler sunar
  • Hoparlörü tıkayan kulak kirine karşı hassastır
  • Daha küçük cihazlardan daha fazla rüzgar gürültüsü alabilir
  • Kulakta küçük cihazlara göre daha görünürdür

 

Kulak arkası işitme cihazı

Kulak arkası işitme cihazı, kulağınızın üst kısmına takılır ve kulağın arkasında durur. Bir tip, işitme cihazını kulak kanalınıza uyan kulak kalıbı adı verilen özel bir kulaklığa bağlar. Bu tip, her yaştan ve hemen hemen her tür işitme kaybı olan kişiler için uygundur.

 

Geleneksel olarak en büyük işitme cihazı türü olmuştur, ancak bazı yeni mini tasarımlar zor görünürdür.

 

  • Yönlü mikrofonları vardır
  • Diğer stillere göre daha fazla amplifikasyon yapabilir
  • Diğer stillere göre daha fazla rüzgar gürültüsü alabilir
  • Şarj edilebilir pil ile mevcut olabilir

 

Gürültü azaltma: Tüm işitme cihazlarında bir miktar gürültü azaltma mevcuttur. Gürültü azaltma miktarı değişir. Bazıları ayrıca rüzgar sesini azaltma özelliği sunar.

 

Yönlü mikrofonlar: Bunlar, arkanızdan veya yanınızdan gelen seslerin bir miktar azaltılmasıyla önünüzden gelen sesleri iyileştirmek için işitme cihazı üzerinde hizalanmıştır. Bazı işitme cihazları tek bir yöne odaklanabilir. Yönlü mikrofonlar, çok fazla arka plan gürültüsü olan bir ortamdayken duyma yeteneğinizi geliştirebilir.

 

Şarj edilebilir pil: Bazı işitme cihazlarında şarj edilebilir piller bulunur. Bu, pili düzenli olarak değiştirme ihtiyacını ortadan kaldırarak bakımı sizin için kolaylaştırabilir.

 

Kablosuz bağlantı: İşitme cihazları, cep telefonları, müzik çalarlar, bilgisayarlar ve televizyonlar gibi belirli Bluetooth uyumlu cihazlarla kablosuz olarak bağlantı kurabilir. Telefonu veya başka bir sinyali alıp işitme cihazına göndermek için bir aracı cihaz kullanmanız gerekebilir.

 

Uzaktan kumandalar: Bazı işitme cihazları bir uzaktan kumanda ile birlikte gelir, böylece özellikleri işitme cihazına dokunmadan ayarlayabilirsiniz. Bazı işitme cihazları kablosuz olarak bir cep telefonuna bağlanır ve cep telefonunun uzaktan kumanda olarak kullanılmasına izin veren bir cep telefonu uygulamasına sahiptir.

 

Doğrudan ses girişi: Bu özellik, bir kabloyla televizyondan, bilgisayardan veya müzik cihazından gelen sese bağlamanızı sağlar.

 

Değişken programlama: Bazı işitme cihazları, çeşitli dinleme ihtiyaçları ve ortamları için önceden programlanmış birkaç ayarı saklayabilir.

 

Senkronizasyon: İki işitme cihazı olan bir birey için, cihazlar birlikte çalışacak şekilde programlanabilir, böylece bir kulakta işitme cihazında yapılan ayarlamalar (ses seviyesi kontrolü veya program değişiklikleri) diğer cihazda da yapılacak ve daha basit bir kontrol sağlar.

 

İşitme Cihazı satın almadan önce

Bir işitme cihazı ararken, sizin için en uygun işitme cihazının türünü anlamak için seçeneklerinizi keşfedin. Ayrıca:

 

Ücretsiz işitme testi ile sizin için en uygun işitme cihazını seçmenize yardımcı olacak ve cihazı ihtiyaçlarınıza göre ayarlayabiliriz. Her iki kulakta da işitme kaybınız varsa en iyi sonuçları iki işitme cihazıyla alırsınız.

 

İşitme cihazınıza alışmak

İşitme cihazına alışmak zaman alır. Ancak işitme cihazına alıştıkça dinleme becerilerinizin yavaş yavaş geliştiğini muhtemelen fark edeceksiniz. Bir işitme cihazı taktığınızda kendi sesiniz bile farklı geliyor.

 

İşitme cihazını ilk kez kullanırken şu noktaları aklınızda bulundurun:

İşitme cihazları işitme duyunuzu normale döndürmez. İşitme cihazları normal işitmeyi geri getiremez. Yumuşak sesleri yükselterek işitme duyunuzu geliştirebilirler.

 

İşitme cihazına alışmak için kendinize zaman tanıyın. Yeni işitme cihazınıza alışmak zaman alır. Ancak onu ne kadar çok kullanırsanız, güçlendirilmiş seslere o kadar çabuk alışırsınız. İşitme cihazını farklı ortamlarda kullanma alıştırması yapın. Güçlendirilmiş işitme duyunuz farklı yerlerde farklı ses çıkaracaktır.

 

İşitme cihazlarındaki başarınız, onları düzenli olarak takmanız ve onlara iyi bakmanızla olacaktır.



Kategori Adı Ayrıntılar
Rexton İşitme Cihazları
Helix Işitme Cihazları
Resound Işitme Cihazları
Interton Işitme Cihazları
Anaton Işitme Cihazları
İşitme Cihazı Temizlik Setleri
Işitme Aksesuarları

İşitme cihazı markaları arasında farklılıklar olsa da, tüm büyük markalar yüksek düzeyde kalite ve performans sunar. Digitone, yalnızca zorlu dinleme koşullarında kalite, dijital işleme, güvenilirlik ve performans açısından kanıtlanmış en iyi işitme cihazı markaları ile çalışır. İşitme cihazı bulmanın ne kadar zor olabileceğini biliyoruz, özellikle de hiç işitme cihazı takmadıysanız veya hatta sahipseniz ve yükseltmeyi düşünüyorsanız bile. Bu yolculuğa çıkmadan önce işitme kaybını, yerel odyologunuzu, işitme bakım servislerini, mevcut farklı işitme cihazlarını araştırmak ve sektördeki işitme cihazı markalarını tanımak için biraz zaman ayırmanız önemlidir. Digitone olarak işitme cihazları konusunda size en iyi hizmeti ve çözümleri sunmaya hazırız.




İşitme Cihazı Seçimi ve Satışı

Ankara Mithatpaşa, Ankara Batıkent ve Samsun Atakum şubelerimizde tam donanımlı işitme kaybı ölçüm cihazlarımız ile, uzman odyolog hekim ve odyometris kadromuzla ihtiyacınıza uygun işitme cihazlarını, uygun fiyatlarla sizlerle buluşturuyoruz. Geniş ürün yelpazemiz ile ihtiyacınıza en uygun işitme cihazı modelleri Digiton işitme cihazı şubelerimizde.


Ücretsiz İşitme Testi

  • Hastalarımıza kameralı otoskopik muayene yapıyoruz.
  • Kliniklerimizdeki hastane ortamında, tam donanımlı ses kabinlerimiz mevcuttur.
  • Tam teşekküllü odyometri - timpanometri işitme testleri yapıyoruz.
  • Tüm testlerde hasta konforu ilkemizdir.

Evinizde Cihaz Testi

  • Kliniklerimizde cihazlarlar yapılan otoskopik muayene testini ev ortamınızda yapıyoruz.
  • Kliniklerimizde cihazlarlar yapılan odyolojik muayene testini ev ortamınızda yapıyoruz.
  • İşitme kayıp seviyesine uygun cihazlar önerip, bu cihazların denemesini evinizde yapıyoruz.
  • Hasta şikayetlerine göre yapılan cihaz fitting ayarlarını evinizde yapıyoruz.



Blog Adı Ayrıntılar
İşitme Testi Nasıl Yapılır?
İşitme Cihazları Ile Ilgili Bilmeniz Gerekenler
İşitme Testine İhtiyacınız Var Mı?
Yetişkinler Için İşitme Testi
Doğru İşitme Cihazı Nasıl Seçilir?
Kulak Çınlaması (Tinnitus)
İşitme Cihazı Fiyatları Ankara
İşitme Cihazları Ankara
İşitme Cihazı Servisi Ankara
Neden Çift Cihaz Kullanmalıyız ?
En İyi İşitme Cihazı Markası Hangisidir?
İşitme Cihazı Teknolojileri
İşitme Cihazım Çalışmıyor Ne Yapmalıyım?
Çift Taraflı İşitme Cihazı Kullanmanın Önemi
Duyuyorum Ama Anlayamıyorum
En Uygun İşitme Cihazı
En Kaliteli İşitme Cihazı


anaton
helix
resound
interton
Rexton










SİZİ ARAYALIM !








KVK Aydinlatma Metni


© 2022 Digitone İşitme
Tüm hakları saklıdır.